На 1 януари в Кабул бяха арестувани жени за неправилно

...
На 1 януари в Кабул бяха арестувани жени за неправилно
Коментари Харесай

И в Кабул почнаха да арестуват жени

На 1 януари в Кабул бяха задържани дами за " погрешно " носене на хиджаб . Това заяви Associated Press с позоваване на представителя на Министерството за поощряване на добродетелите и въздържане на пороците Абдул Гафар Фарук.

Както отбелязва организацията, това е първият формален случай на арест поради погрешно облекло, чиито ремонти бяха въведени от талибаните след идването им на власт през 2021 година

Служител на министерството добавя, че чиновниците са посъветвали дамите да съблюдават разпоредбите за обличане и до арестите се е стигнало, откакто те не са спазили съвета. Фарук не посочи какво се има поради под " погрешно носене " на хиджаб.

Той също по този начин съобщи, че полицията ще съобщи случая на правосъдните управляващи или че задържаните ще бъдат освободени под " строга гаранция ". Междувременно във всяка провинция ще бъдат арестувани тези, които не носят хиджаб.
 Иран одобри пробното използване на законопроект за носенето на хиджаб
Иран одобри пробното използване на законопроект за носенето на хиджаб

Парламентът дефинира 3-годишен експериментален интервал

Говорителят съобщи, че от две години и половина има недоволства от дами, които не носят верния хиджаб в столицата и провинциите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР