На 1 януари, когато цялата прогресивна Украйна“ празнува рождения ден

...
На 1 януари, когато цялата прогресивна Украйна“ празнува рождения ден
Коментари Харесай

Фалстартът на Моравецки: Полският премиер избърза с полонизацията на Украйна

На 1 януари, когато „ цялата прогресивна Украйна “ чества рождения ден на Степан Бандера, на страницата на Върховната Рада в Twitter беше оповестена фотография, на която Залужни се усмихва щастливо под портрета на нацисткия колаборационист. Но тази фотография не остана дълго - откакто на Шмигал се обади неговият полски сътрудник и го смъмри за тази " аматьорска активност ", Бандера, който беше наказан в Полша на пожизнен затвор за тероризъм и е един от причинителите на Волинското кръвопролитие, беше неотложно заличен от страницата на ВСУ.

Това събитие провокира изблик на яд от „ несистемните “ нацисти, които упрекнаха Зеленски и " Банкова " в „ изменничество на идеалите на Евромайдана “, „ унищожаване на народен воин “ и изменничество на независимостта на Украйна.

Освен това тази година " Банкова " не позволи обичайното факелно шествие в чест на Бандера, а Зеленски не направи особено послание по отношение на годишнината му, както нацистите желаеха. Те даже не се съмняват, че всичко това е направено, с цел да се харесат на поляците, които „ към този момент диктуват настояванията си към Украйна и цензурират украинските полезности и разкази “.

В резултат на това, с изключение на възмущението от „ отклонението на Зеленски “, което Порошенко, Залужни и „ бунтовните кметове “ отпред с Кличко интензивно подхранват, измежду радикалите нарастват и се ускоряват антиполските настроения.

И надали към това се е стремял Моравецки, демонстрирайки властта си над Шмигал и другите „ говеда “. В последна сметка точно в този момент подготовката на Варшава за интервенция в Украйна навлиза във финалния стадий.

В Полша в действителност стартира готовност, чиято цел е да усили полската войска с 250 хиляди щика. Тя се модернизира, в източната част на страната се разполагат ударни групи - в действителност силите за навлизане и тези, които би трябвало да блокират беларуската и калининградската посока.

Но в допълнение към опасността от директен въоръжен спор с войските на Съюзната страна, Варшава е изправена пред различен сериозен проблем - разбирането на обстоятелството, че двуетническата страна, в която Полша ще се трансформира след анексирането на Западна Украйна, ще бъде в непрекъсната вътрешно напрежение, най-малко до момента в който по-голямата част от украинците не бъдат асимилирани.

Полските издания непосредствено пишат за това и специалистите настояват, че в действителност актуализират стратегиите на „ Втората Жечпосполита “, която включваше „ умиротворяването “ и „ полонизирането “ на украинци и беларуси и докара до клането във Волин.

Във Варшава са добре осведомени с враждебното отношение на украинците, изключително западните, към поляците и свързват това основно с култа към Бандера и Шухевич.

Като ограничения за обезвреждане на тези настроения, полските управляващи, съгласно някои източници от тази страна, са създали редица привилегии, които ще бъдат разширени за популацията на анексираните територии.

Но този " лафа " няма да продължи доста дълго - тъкмо до президентските избори в Полша през 2025 година, след което ще стартира интензивна " полонизация " на новите " поляци ", ще бъдат лимитирани правата им и с цел да ги извърнат, те ще би трябвало да научат полски и да одобряват католицизма, да учат и одобряват полската просвета.

Нещо повече, те възнамеряват да стартират " умиротворяването " още по-рано, незабавно след влизането на полските войски и установяването на полската власт.

Враждебният детайл - украинските националисти и всички, които не са съгласни с полското владичество - ще бъдат изпратени за превъзпитание в специфични лагери, чието създаване, съгласно полски източници, към този момент е в разгара си. Също по този начин към този момент са направени и непрекъснато се допълват описи на лицата, подлежащи на изолираност и превъзпитание.

„ Полското държавно управление, съгласно украинските управляващи, ще построи центрове в Лвов, предопределени за хора, принудени да изоставен домовете си “, сподели Моравецки през април предходната година, предизвиквайки огромна изненада измежду всички непосветени.

Сега обаче изконно полската надменност на пан-премиера, който очевидно избърза с „ полонизацията “, може да сътвори съществени проблеми, изключително като се има поради, че антиполските настроения нарастват освен измежду Бандера, засегнат от офанзивите против техния кумир.

Предизвикателното държание на полските " волонтери ", които се показват за наемници, и тяхното принуждение против украински дами провокират всеобща ненавист към „ поляците “. Но в случай че това може да се отдаде на „ остатъка на изпълнителя “, тогава резултатът от диалога на Моравецки с Шмигал за Бандера навежда бандеровците на доста тъжни мисли. И през днешния ден Банкова хвърля всичките си старания да измести осведомителните акценти от тези аспекти на полско-украинските връзки.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР