На 1 януари 2022 г. цената на един биктойн бе

...
На 1 януари 2022 г. цената на един биктойн бе
Коментари Харесай

Крах в криптовалутите: очаква ни дълга, студена и страшна зима

На 1 януари 2022 година цената на един биктойн бе към 46 хиляди $. До 8 ноември биткойн стигна до 18 500 $. И тъкмо тогава стартира нова глава от трагичната крипто история за тази година. Станахме очевидци на краха на FTX, който донесе още един рунд екзистенциални рецесии за крипто промишлеността и всички забъркани в нея.

Тази година несъмнено ще се запомни с няколко крипто абсурда. Първо се срина Luna/Terra и безусловно за една нощ милиарди долари се изпариха. След това идва ред на Axie Infinity – в миналото известна NFT игра, която изгуби 625 милиона $ след хакерски офанзиви. Celsisus също се срина, както и Three Arrows Capital. А спомняте ли си времената, когато NFT бяха обичани на всички и хората си мислеха, че техните JPG файлове костват милиони?

Разбира се, всичко това се случи, когато цялостната стопанска система стартира да се срутва. Пандемията завърши, само че цените на акциите скочиха. Това несъмнено понижи толерантността на хората към безредния и неправилен хазарт на пари в интернет. След като стопанската система стартира да се завръща с нови сили, се появиха опасности, а и цялата ни приемливост изчезна, тогава за доста вложители криптовалутите се трансфораха от занимателна играчка в доста рисков залог.

Със сигурност това не е първият път, в който криптовалутите се срутват. Но тъкмо в този момент крипто бъдещето наподобява много тъмно и възможностите да се проясни са ниски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР