На 1-ви октомври вечерта в Борисовата градина ще се проведе

...
На 1-ви октомври вечерта в Борисовата градина ще се проведе
Коментари Харесай

Стотици светулки ще преминат през Борисовата градина на 1-ви октомври вечерта

На 1-ви октомври вечерта в Борисовата градина ще се организира солидарното тичане Светулки Run 2019 в поддръжка на хората със зрителни увреждания, проведено от Софийски Планински Клуб и Фондация Синергиа и с поддръжката на Doppelherz Bulgaria и Есилор България.

Вдъхновени от спорта и от неговата притегателна мощ Софийски планински клуб за поредна година провежда благотворително тичане наречено „ Светулки рън “ в поддръжка на хората със зрителни увреждания. Събитието през 2018-та година съумя да събере повече от 3000 лева, които бяха дарени за идеята на Фондация Синергиа. Мисията на фондацията е да усъвършенства качеството на живот на незрящи хора и тази година събраната сума е предопределена за закупуването на техническо съоръжение за по-лесно придвжижване на незрящи хора в градски условия.

Бягането ще се организира по 5-километрово трасе в Борисовата градина с начало и край езерото „ Ариана “. Датата е 01.10.2019, а всички участници ще трябват да бъдат с челници или друга светлина, с цел да се ориентират в тъмното.

Програма:

19:00-19:50 – Регистрация на място и възнаграждение на такса.

20:00-20:45 – Бягане по маркирано трасе.

20:45-21:30 – Свободна стратегия и опция за запознаване с идеята на хората със зрителни увреждания.

Всеки участник, който желае да поддържа идеята е поканен да направи подаяние на място. Всички събрани срества от събитието ще бъдат предоставени на Фондация “Синергиа “ в поддръжка на незрящи хора и тяхната идея. Повече за активността на фондацията можете да научите тук: http://synergia-foundation.org
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР