На 1-ви октомври трябва да потече търговско количество газ по

...
На 1-ви октомври трябва да потече търговско количество газ по
Коментари Харесай

Росен Христов: От 1 октомври ще потече азерски газ по газовата връзка с Гърция

На 1-ви октомври би трябвало да потече комерсиално количество газ по тръбата на интерконектора с Гърция.

Това съобщи пред медиите служебният министър на енергетиката Росен Христов след срещата на президента Румен Радев със притежателя и управлението на строителната компания, изграждаща междусистемната газова връзка с Гърция - " Авакс ", и възложителя на градежа – компанията ICGB, съобщи кореспондент на Novini.bg

Той уточни, че е получил увещание от строителите, че планът ще бъде приключен в точния момент и ще бъде пуснат в употреба в точния момент.

Мен само ме тормози, че не можаха да ни показват подробен график, който изисках за всички действия. В последна сметка се разбрахме, че в сряда ще създадем нова среща на място, на обекта, където ще ни бъде възложен графикът, добави министър Христов.

Енергийният министър показа още, че се водят договаряния с няколко компании за доставка на газ за месеците октомври, ноември и декември, като ще се търсят най-евтините снабдители на газ.

Бъдете сигурни, че въпросът ще бъде решен. Ние като цяло нямаме проблем с количествата, а най-много с цената, посочи той.

На въпрос дали има вид още веднъж да получаваме газ от " Газпром ", Христов отговори, че това зависи дали потребностите ни ще бъдат покрити от другите снабдители.

,,Ако строителят работи в действителност с интензивни темпове – този период – до началото на септември за довеждане докрай на строителните действия, както твърди компанията " Авакс ", най-вероятно този период може да е нормален'', обясни от своя страна и министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

В момента интензивно се работи сред ДНСК и надзора и се окомплектова документите, с цел да почистим въпроса с стадиите, с цел да може да го въведем в употреба. Към днешна дата част от проблематичните точки са почнали да се почистват, посочи още той.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР