На 1-ви и 2-ри ноември Лондон е домакин на среща

...
На 1-ви и 2-ри ноември Лондон е домакин на среща
Коментари Харесай

Лондон е домакин на среща на експерти по въпросите на изкуствения интелект

На 1-ви и 2-ри ноември Лондон е хазаин на среща на върха, на която се събират специалисти по въпросите на изкуствения разсъдък и международни водачи. Сред присъстващите са министър председателят на Италия Джорджа Мелони и вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис . Домакин на форума е английският министър председател Риши Сунак, който преди дни съобщи, че измежду водещите тематики ще бъде сигурността в сферата.

Елитът в промишлеността ще се събере в емблематичния Блечли парк, където през Втората международна война са разшифровани кодовете на армията на нацистка Германия и са сложени основите на компютърната сфера.

" Frontier е в действителност измежду най-мощните модели, приказвам за неща като GPT4, и има в действителност сериозна разлика сред него и това, което имахме преди. Можете просто да разговаряте с него за всичко. Това води до доста евентуални приложения. То ни дава опция да вършим доста неща, само че също по този начин носи и опасности. Тези най-мощни модели, подготвени на компютри за милиарди долари, са тези, при които в действителност би трябвало да се тормозим за евентуалните опасности и също по този начин да предприемем стъпки за тяхното контролиране . Ако пък контролираме други, по-малко мощни модели, бихме задушили научните проучвания и конкуренцията ", съобщи Франк Хутер, професор по компютърни науки, университет Фрайбург.

Световните медии пишат, че перлата на двудневния конгрес ще бъде взаимното изявление на премиера Сунак и бизнесмена Илон Мъск в четвъртък вечер . Преди време Мъск съобщи, че изкуственият разсъдък може да докара до „ разрушение на цивилизацията “. Основна цел на срещата е да се намерят способи за гарантиране на безвредното потребление по целия свят на изкуствения разсъдък.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР