На 1 септември 2019 в Пловдив започват празненствата за петата

...
На 1 септември 2019 в Пловдив започват празненствата за петата
Коментари Харесай

Празник на реката в Европейска столица на културата

На 1 септември 2019 в Пловдив стартират празненствата за петата годишнина от избирането на града за Европейска столица на културата с богатата и изпълнена със занимания стратегия, проведена от фондация „ Пловдив 2019 “, на едно от най-живописните места в града – брега на реката.

„ Празник на реката “ е плануваният акцент в културната стратегия, с който „ Пловдив 2019 “ изпраща лятото. Специално за него е готова невиждана до момента в България „ огнена картина “, която ще украси небето над реката след 22.30 часа с 23 хиляди пиротехнически заряда на над половин километър височина. Автори на спектакъла са „ Енигма Фойерверк “, които сътвориха и магическите илюминации по време на откриването на Пловдив 2019.

Специално за събитието в неделния ден ще е затворен сектор от бул. Марица Юг - сред моста на панаира и моста на о-в „ Адата “. Програмата стартира в 11.00 часа със спортни атракции, проведени в партньорство с българската медия за авантюристичен метод на живот списание 360. Всички искащи ще могат да скочат от двуметрова височина върху голяма надуваема възглавница. Фрий рънърът и каскадьор Златко Ганчев, дружно със свои сътрудници, ще показва скок-каскади от 4-метрова височина.

Професионални балансьори ще преминат на 10-метрова височина над реката върху СлакЛайн ленти. От 11.30 ще стартира и особено шоу с въздушна акробатика на три моторни парапланера на професионалните водачи Петьо Кюркчийски, Илия Танчев и Димитър Бояджиев.

От 18.00 до 21.00 посетителите ще могат да следят града и покрайнините от балон на височина до 80 метра. По същото време суингърите от Lindi Hop Plovdiv канят всички фенове на суинг танците да се забавляват, танцувайки за час със Swinging By The River Social Dance.-->

На музикалната сцена на „ Празник на реката “ с начало 20.00 часа ще се качат обичаните български реализатори Михаела Филева, Графа и Любо Киров .

Входът на целодневното събитие ще е с безвъзмезден.

Поради ограничавания потенциал особено за балона е нужна предварителна регистрация на адрес:. Има опция и за записване на място при съществуване на свободни места.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР