На 1 септември 2018 г. Приморско отново ще е домакин

...
На 1 септември 2018 г. Приморско отново ще е домакин
Коментари Харесай

Триатлонът „Лъвско сърце“ ще се проведе на 1 септември в Приморско

На 1 септември 2018 година Приморско още веднъж ще е хазаин на единствения по рода си ултра крос триатлон в България - „ Лъвско сърце ". Състезанието се организира за трета поредна година в региона на Странджа планина и провокира състезателите да преминат трасе с обща отдалеченост от 140 км за 13 часа.

„ Лъвско сърце " включва обичайните за триатлон стадии, само че с неведнъж повишен размер: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км тичане в резерват Ропотамо. Желаещите могат да се запишат за независимо или отборно присъединяване (щафета от трима) на уеб страницата на събитието – www.lionheart.bg до 18 август 2018 година

Състезанието съчетава спорта навън с мистичната просвета и природа на района, а задачата му е да разсъни свръхчовешкото във всеки участник – неговото „ лъвско " сърце! Трасето на триатлона минава през естествените забележителности на четири резервата и около 12 тракийски светилища. Участниците започват на плаж Перла, в морето над потъналия античен град Ранули, минават през античните светилища и резервати на Странджа, чак до живописните боруни на Маслен нос.

Предизвикателството чака всички с задоволително храброст, устойчивост и мотивация, които са подготвени да премерят сили със себе си да усетят силата на района и да научат повече за богатото културно и естествено завещание на Странджа планина. Освен състезатели, уредниците „ Лъвско сърце " одобряват кандидатурите и на доброволци, които да оказват помощ по трасето. Организатори са Сдружение „ Лъвско сърце " и Община Приморско. Видео от изданието през 2017-а може да видите тук. Всичко за надпреварата следете на http://lionheart.bg/ и във Фейсбук страницата на събитието.

„ Лъвско сърце " е първият ултра крос триатлон в България и се организира от 2016 година в региона на Приморско и Странджа планина. През 2017 година в него взеха присъединяване 145 състезатели - самостоятелно и в тимове от 3-ма индивида. Те трябваше да преминат трасе с обща отдалеченост от 140 км, в което са включени обичайните за триатлон стадии, само че с неведнъж повишен размер: плуване в залив Перла - 3 км, планинско колоездене из Странджа - 116 км и тичане в резерват Ропотамо - 21 км. Маршрутът минава около 4 естествени резервата и 12 тракийски светилища.

Победители във второто издание през 2017-а станаха Емил Стойнев - младши (с време 06:47:15 часа) при мъжете и Христина Козарева (с 09:10:42 часа) при дамите. В щафетата най-добре се показа тим 3КА в състав Георги Палазов (плуване), Владислав Гюров (колоездене) и Евгени Георгиев (бягане) с общо време, безусловно равно с това на самостоятелния победител при мъжете - 06:47:15 часа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР