На 1 октомври трима българи получиха шанс за нов живот

...
На 1 октомври трима българи получиха шанс за нов живот
Коментари Харесай

Още трима души с нов шанс за живот след донорска ситуация в „Пирогов“

На 1 октомври трима българи получиха късмет за нов живот посредством трансплантация след донорска обстановка, осъществена от екип на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ с координатор доктор Христо Христов, оповестяват от Изпълнителната организация „ Медицински контрол “.

Това става допустимо откакто на 30 септември околните на изпаднал в мозъчна гибел 22-годишен мъж вземат благородното решение да дарят органите му и да дадат живот на други хора.

На идващия ден медицински екипи на УМБАЛ „ Александровска “ присаждат бъбреци на двама мъже – на 47 година и на 36 година, а екип на Военномедицинска академия отпред с проф. Ивелин Такоров, началник на Първа клиника по коремна хирургия, трансплантира черен дроб на  54-годишен мъж. Другите органи на донора не са имали подобаващи реципиенти.

Министерството на здравеопазването и ИА „ Медицински контрол “ сервират откровени съболезнования към околните на мъжа и благодарят за хуманния им жест. Благодарност изричат от там и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg