На 1 октомври от 11 часа ще бъдат тествани Националната

...
На 1 октомври от 11 часа ще бъдат тествани Националната
Коментари Харесай

Внимание! Тестват сирените за ранно предупреждение и BG-Alert

На 1 октомври от 11 часа ще бъдат тествани Националната система за ранно предизвестие и обявяване и системата BG-Alert, оповестиха от Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ на Министерство на вътрешните работи.
Тестовете са за инспекция техническото положение на системата и образование на популацията за различаване на сигналите и известията.
По време на тестването, посредством акустичните устройства на Националната система за ранно предизвестие и обявяване (НСРПО), ще бъде излъчен народен сигнал за тревога/край на паниката. Проверката ще се реализира на територията на градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца, Стара Загора; в общини в областите Видин, Перник и Ямбол; в обитаемоте места в 30 км зона към АЕЦ " Козлодуй ".
Планирано е да бъдат включени и интегрираните към НСРПО местни системи за обявяване, построени в обекти, чиято активност основава заплаха от пораждане на злополучие.
При провеждането на теста на системата BG-Alert ще бъде публикувано известие до крайни мобилни устройства на жителите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и британски език. Получаването на известието ще бъде еднократно, съпроводено от характерен тон и/или осцилация. Тестовите известия от BG-Alert подлежат на ръководство и могат да бъдат активирани/деактивирани от потребителите. Подробна информация за конфигурация на устройството всеки може да откри на формалния уебсайт на системата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР