На 1 октомври Истанбулската конвенция ще влезе в сила за

...
На 1 октомври Истанбулската конвенция ще влезе в сила за
Коментари Харесай

От 1 октомври: Истанбулската конвенция влиза в сила за ЕС

На 1 октомври Истанбулската спогодба ще влезе в действие за Европейски Съюз, означи през днешния ден Европейската комисия. Конвенцията е цялостна правна рамка за отбрана на дамите против всички типове принуждение. Тя цели да предотвратява и преследва насилието против дами и домашното принуждение, както и да обезпечи изчерпателен и координиран метод, се отбелязва в известието.

Споразуменията, подписани от Европейски Съюз, са наложителни за страните от Европейски Съюз и за европейските институции, уточни по този мотив представител на комисията на конференция. Задълженията по конвенцията ще се ползват, когато страните подхващат дейности, обхванати от европейското законодателство, разясни той, представен от Българска телеграфна агенция.

Говорителят посочи, че всички страни от Европейски Съюз са подписали документа, а до момента 21 страни са го утвърдили. Той добави, че Европейска комисия беседва с всички наранени страни по въпроса за ратификацията. По неговите думи диалозите обгръщат също предлагането на Европейска комисия на всички места в Европейски Съюз насилието против дами и други похищения, учредени на пола, да бъдат оповестени за закононарушение.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР