На 1 октомври България ще остане без поддържане на републиканската

...
На 1 октомври България ще остане без поддържане на републиканската
Коментари Харесай

От октомври България ще остане без поддържане на републиканската пътна мрежа, предупредиха от бранша

На 1 октомври България ще остане без поддържане на републиканската пътна мрежа, предупреди ръководителят на Управителния съвет на Българската браншова камара " Пътища " Стефан Чайков по време на семинар за положението и провокациите пред пътната инфраструктура в България, проведен от камарата.

Разбираме, че днес са прекъснати оповестените публични поръчки за 3-годишните контракти, по по този начин наречените " къси " поръчки няма никакво развиване, като се изключи че са подадени предложения на участници в процедурите, само че има и обжалвания по някои от поръчките, сподели Чайков и добави, че все още няма стартирана от Агенция " Пътна инфраструктура " процедура за сключване на договорите, където това би било допустимо.

Чайков сподели още, че от бранша не чакат в период Конституционният съд да се произнесе по възможна анулация на решението на Народно събрание от 20 април. По думите му състоянието на пътищата в страната е обезпокоително и ще става все по-тревожно.

Той добави, че продължава невъзможността на страната да доразплати дължимото на пътностроителните компании, което е също блокирано от съответното решение на Народно събрание, а също така и някои настоящи действия, които се правят отвън старите отговорности, също не се разплащат.

Чайков уточни още, че най-малко по огромните инфраструктурни планове е стартирало разплащане. Надяваме се, че това ще даде опция да продължи ефикасната работа по тях, но все още има и прекалено много забавени административни процедури, в това число по построяването по лот 4,5 и 6 на автомагистрала " Хемус " и други огромни инфраструктурни планове, " Струма "   в сектора 3.2 е блокирана поради несъответстващите дейности на ексминистър Сандов, сподели Стефан Чайков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР