На 1 ноември стартира гласуването за реализация на проекти за

...
На 1 ноември стартира гласуването за реализация на проекти за
Коментари Харесай

Целувката - един от възможните избори на София |

На 1 ноември започва гласуването за реализация на планове за възстановяване на градската среда, препоръчани от жителите в програмата на Столична община .

Програмата, чийто бюджет е 1 500 000 лв., има за цел да насърчи директното присъединяване на жителите, неправителственитe и професионалнитe организации в предлагането на планове и разпределението на бюджета на общината.

Ето и самият правилник на програмата, оповестен на уеб страницата на Столична община.

Проектът или плановете, които получат най-вече гласове от вота на жителите, в границите на бюджета от 1,5 млн. лева ще бъдат включени в финансовата стратегия на София за 2021 година Ако преди всичко е концепцията с бюджет от 1,5 млн. лева, ще бъде осъществена единствено тя, в случай че сборът от бюджетите на първите 3 плана е до 1,5 млн. лева, ще бъдат осъществени и трите.

В случай, че определеното предложение се нуждае от правене на работен план за реализацията му, той ще бъде изпълнен от Общинското дружество „ София план “.

38 плана ще се борят за реализация, а жителите със своя избор ще могат да класират плана - победител.

Прави усещане, че единствено един от плановете - " Целувката ", е културен план.

Авторът на плана Райнис Гелов споделя следното: " Идеята е “Целувката ” да бъде повсеместен знак на всемирен полезности, сплотяващ хората към универсалните послания за мир, обич и естетика. Мястото към скулптурата може да се трансформира в средище за срещи както на двойки, по този начин и на културни и общински събития, на пърформанси и хепънинги ".

Гласуването продължава до края на ноември, а измежду плановете има скейтпарк в северен парк, детска арт площадка в квартал Младост, кемпер алея в Горна баня, годишен хоров фестивал.

Гласуването за плановете става на адрес
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР