На 1 ноември стана известно класирането от финала на Тайландската

...
На 1 ноември стана известно класирането от финала на Тайландската
Коментари Харесай

Българче стана номер 1 по математика в света

 На 1 ноември стана известно класирането от финала на Тайландската интернационална математическа олимпиада 2019-2020, който се организира онлайн в спортна платформа с видеонаблюдение в края на септември. Мария Касия е сложена под номер 1 в международната ранглиста за V клас (Global ranking 1) и завоюва златен орден и купата World Champion, оповестиха от Фондация " Димитър Бербатов ".

На финалите учениците, минали предварителната подготовка (Heat Round), трябваше да решат 30 задания със свободен отговор за 120 минути.

В олимпиадата участваха 1464 възпитаници от 14 страни. За Каси това е трето следващо присъединяване, като обичайно тя печели златно отличие, само че този път е на безспорното първо място.

Заради това свое показване, както и поради отличното си присъединяване във финала на HKIMO, където е първи подгласник на първенеца, Мария Касия закупи право да се състезава във финалното съревнование на World International Mathematical Olympiad. Финалът на WIMO ще се организира онлайн при започване на 2021 година

Мария Касия е член на Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018 година и Клуб 2019 на Фондация " Димитър Бербатов ". Финалист за Голямата премия за 2017 година и Лауреат на Голямата премия за 2018 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР