На 1 ноември - Денят на народните будители, от Българска

...
На 1 ноември - Денят на народните будители, от Българска
Коментари Харесай

Българска история в подкрепа на благородна кауза: Будителството не е отживелица

На 1 ноември - Денят на националните будители, от " Българска история " още веднъж се сплотяват към благородна идея, а именно Фондацията " Стилиян Петров ". Това, което те правят като активност - помощ за онкоболни наши сънародници. 5 лева от всяка поръчка, която клиентите им създадат от 1 ноември до 15 ноември, те ще дарят на Фондацията.

Правим го, тъй като считаме, че по този начин е вярно и това ни кара да се усещаме потребни и виновни, и да потвърждаваме, че будителството не е отживялост, а се случва и през днешния ден. Това сподели пред  " Фокус " създателят на съдружие " Българска история " Иван Кънчев. 

На въпрос къде е страната в такива обстановки той отговори: " Хубаво е като установяваме, че нещо не ни харесва, да се опитаме самите ние да създадем нещо в другата посока, да предложим някаква опция. По този метод се възпитава изцяло едно съзнание, едно възприятие, че ние в последна сметка сме една общественост. Една общественост, имам поради всички жители на тази страна ".

" Факт е, че сега самодейността ни, се случва дружно с локалния избор. Наистина е едно забавно съпоставяне, само че отново споделям, аз съм изцяло наясно с всички провокации генерално, които ги има пред нашата страна и всички проблеми, с които се сблъскваме. И методът, по който съм решил да обмислям и да преглеждам проблемите, търсейки някаква опция нашата организация, в тази ситуация да помогнем с нещо. За останалото се надявам, това са мудни процеси, които се случват в действителност на равнище общество. Така че ще забележим времето какво ще покаже ", уточни Кънчев.

От думите му стана ясно, че не са правили прочит на уеб страницата, с цел да схванат има ли политически лица, които са се включвали в техните начинания.

" Поръчките са доста, не сме следили всяка една от тях дали има сходни лица, които да са създали такава поръчка. Всъщност, това, което е скъпото за нас е, че тази традиция ни сплотява нас, дружно с нашите читатели. Хората посредством, на които нашето съдружие в действителност съществува през цялото време. И за нас това е най-ценното и хубавото на тази традиция, те закупувайки наши издания, които са огромна част от тях, неразривно свързани с будителството като цяло, в действителност съумяват да допринесат и за някаква идея, която ние сме сметнали за значима. Така че това са хората, на които би трябвало да благодарим, тъй като те вършат допустимо още от първата година това нещо да се трансформира в традиция ", сподели още Кънчев. 

Основателят на " Българска история " показа и за акциите им през годините.

" Бяха много разнородни. За първи път тази концепция се появи при нас през 2019 година, когато подкрепихме лекуването на български военнослужещ. След това през 2020 година беше подчинено на пандемията от Ковид-19. В последния миг взехме решение да подкрепим болница " Иван Скендеров " в Гоце Делчев, защото тя имаше доста съществени проблеми с личния състав и освен, тъй че помощта отиде за медиците на първа линия. През 2021 година подкрепихме това, което направи организацията " Капачки за бъдеще ", по-конкретно тогава те събираха средства за закупуване на детска кола за спешна помощ и предходната година беше Фондация " Гората.бг " - успяхме да заделим средства за засаждането на над 20 000 дървета в страната, което се случи поетапно през годината ", добави Кънчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР