На 1 ноември - Деня на народните будители, библиотекари от

...
На 1 ноември - Деня на народните будители, библиотекари от
Коментари Харесай

В деня на будителите библиотекари ще протестират под мотото Долу Винету!

На 1 ноември - Деня на националните будители, библиотекари от цялата страна ще проведат алегоричен митинг под мотото " Долу Винету! ", заяви Ганчо Ганчев, ръководител на синдикалната организация на КНСБ в Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий ".

В знак на митинг пред библиотеките ще бъдат сложени плакати с надпис " Долу Винету! ", защото романът се е трансформирал в метафора на бездуховността и неналичието на отношение към културата, се споделя в апела на уредниците на митинга. Те приканват да се разпечатат листа с надписа " Долу Винету! " и да се разлепят и в читалните на библиотеките. Синдикалистите не го загатват, само че юношеският разказ на Карл Май е свързван с читателските желания на някогашния министър председател Бойко Борисов.
 Експерти от три континента разискват положението на библиотеките у нас Експерти от три континента разискват положението на библиотеките у нас
Експерти от три континента ще разискват актуалната роля на публичните библиотеки на втория конгрес „ Библиотеките през днешния ден “, съ...

Протестът е против незадоволителните бюджети, поради които заплатите в този бранш на културата са унизително ниски. Гневът на библиотечните служащи е, че единствено техните хонорари не са обвързани с минималната заплата. Във всички останали сектори в културата има подписани съглашения, с които за обособените длъжности се дефинират коефициенти по отношение на минималната работна заплата за страната. Само при библиотеките възнагражденията могат да бъдат индексирани единствено при съществуване на средства.

В символичния митинг ще вземат участие Националната библиотека, районните библиотеки във Варна, Велико Търново, Кърджали, Ловеч, Силистра, Хасково и други Библиотечните шефове са известени за акцията и са помолени да не основават спънки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР