На 1 ноември 2022 година, дни преди да навърши 94

...
На 1 ноември 2022 година, дни преди да навърши 94
Коментари Харесай

Почина най-възрастният действащ адвокат у нас

На 1 ноември 2022 година, дни преди да навърши 94 годишна възраст, умря юрист Йордан Георгиев Минчев. Това оповестиха на уеб страницата адвокатската гилдия във Велико Търново. 

Минчев е вписан като юрист в колегията на 8 март 1956 година. В продължение на 66 години той добросъвестно и безрезервно извършва адвокатския си дълг за отбрана правата и ползите на своите клиенти. Той беше най-възрастния настоящ юрист, почитан и уважаван от юристите в цялата страна, оповестяват от адвокатската гилдия. 

Ще ни липсва ежедневното му наличие в правосъдните зали, забележителната му памет и избистрен разум, забавните му разкази за житейски и професионални събития, откровената му обич към специалността. Ще го помним като работлив и предан на специалността юрист, като живописен и надарен повествовател, като човек с висока осведоменост и разностранни ползи. Истински будител – притежател на историческата памет на Великотърновската адвокатура, юрист Йордан Минчев ни напусна в Деня на националните будители, пишат още сътрудниците му от Велико Търново. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР