На 1 ноември 2022 г. от 9.30 ч. в конферентната

...
На 1 ноември 2022 г. от 9.30 ч. в конферентната
Коментари Харесай

Синдикатите от Западните Балкани се срещат в София

На 1 ноември 2022 година от 9.30 ч. в конферентната зала на хотел " Света София “ /ул. " Пиротска " №18/ президентът на КТ " Подкрепа “ Димитър Манолов ще открие двудневна интернационална конференция на тематика " Синдикатите от Западните Балкани: дейни участници с ясни цивилен и обществени задължения за ускорена европейска интеграция “, осведомят от КТ " Подкрепа ".

Програмата на семинара включва: разбор на настоящата политическа и икономическа обстановка в страните от Западните Балкани; показване на главните провокации пред организациите на работещите във времена на спорове и застъпващи се кризи; продан на информация от участващите страни по отношение на усложненията, с които се сблъскват елементарните хора; разискване на ограничения и дейности на синдикатите за превъзмогване спада в виталния стандарт.

Според проучванията на синдикалните организации, спадът в виталния стандарт на работещите е сериозен. Най-тежко е ситуацията на най-нископлатените заети лица, чиито приходи за една година са понижени с 19%, до момента в който на наетите на минимална работна заплата това понижение е сред 7 и 8%. Повече от половината семейства в Европа изпитват усложнения, КТ " Подкрепа ": Спадът в виталния стандарт на работещите е се10% от тях не са в положение да покриват разноските си за съществени артикули, като един от пет души е в риск от беднотия. Поскъпването на артикули и услуги ще продължи да изяжда приходите, като най-тежко наранени ще продължат да бъдат най-уязвимите групи в обществото. Участниците в интернационалния конгрес ще проучват комплицираната и динамична обстановка и ще упорстват за предприемане на незабавни ограничения за справяне с непрекъснатото повишение на разноските за живот.

Приветствия към участниците ще насочат заместник-министърът на труда и обществената политика проф. Емил Мингов, вицепрезидентът на EZA и президент на CFTC-Париж Жозеф Тувенел, вицепрезидентът на БСК Мария Минчева и заместник-председателят на Икономическия и обществен съвет Богомил Николов, се споделя в прессъобщението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР