На 1 май ще отвори врати пещерата „Добростански бисер“ край

...
На 1 май ще отвори врати пещерата „Добростански бисер“ край
Коментари Харесай

Пещерното бижу на Асеновград отваря врати предпразнично

На 1 май ще отвори порти пещерата „ Добростански бисер “ край Асеновград. Пещерата ще работи от петък до вторник, а в сряда и четвъртък ще са почивни дни. Работното време е от 9 до 18 часа, без спиране. Изключение в почивните дни ще се прави, в случай че се събере група от над 15 души, като тогава обектът ще отвори порти за визитата.

Мястото е уместно, налично и обезопасено. Може да се посещава от хора от всички възрасти, в това число и деца. Вътре в пещерата могат да се следят забавни формирания, а служителят, който ще съпровожда туристите, ще опише за любопитни обстоятелства от пещерния живот на жителите. През годините „ Добростански бисер “ е била обсъждана от хиляди самостоятелни гости, фамилии с деца, групи от възпитаници на разнообразни учебни заведения от цялата страна и даже инцидентни минувачи. Преди да бъде пусната в употреба, пещерата ще бъде огледана и ще се извърши профилактика на осветлението. Ще се почисти пътеката, водеща до обекта и ще бъдат обновени осведомителните и указателните табели.

По мотив откриването на новия сезон от Оперативна програма „ Туризъм “ към община Асеновград оповестиха, че първите 10 посетители ще имат опцията да прегледат „ Добростански бисер “ гратис. Стойността на входните такси няма да има смяна. Входът за възпитаници, студенти и пенсионери е на цена 4 лв., а самостоятелният билет коства 5 лв.. За проведени групи от по осем души входната такса също е от 4 лв.. Семействата и родители с деца заплащат общ билет – 12 лв.. За беседи се доплаща: елементарна - общо 10 лева; профилирана – 12 лева; на британски език – 12 лв..

Освен това, на място могат да се закупят забавни сувенири с образа на „ Добростански бисер “.

С цел съблюдаване на противоепидемичните ограничения по време на разглеждането на пещерата, в обекта ще се позволява влизане на не повече от 8-10 души по едно и също време.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР