На 1 май, понеделник, от 15:30 ч. по БНТ 1

...
На 1 май, понеделник, от 15:30 ч. по БНТ 1
Коментари Харесай

Телевизионна премиера на анимационния филм „Меко казано“ по БНТ

На 1 май, понеделник, от 15:30 ч. по Българска национална телевизия 1 публичната телевизия ще излъчи премиерно в телевизионния ефир първия български пълнометражен анимационен 3D филм „ Меко казано “ на режисьора Анри Кулев по едноименната приказка на Валери Петров.

Българската национална телевизия е копродуцент на лентата. „ Меко казано “ е успех на анимационното ни кино като жанр на описване, последователност на страсти, изумителна анимация, елегантен в своята досетливост, драматургия и темп на филмовото изложение.

„ Меко казано “ споделя за група анимационни герои като в шекспиров спектакъл, с смешки и завършения, които повеждат дребния Светльо по следите на една неизречена детска неистина. Кучето, Кълвачът, Костенурката и Къртицата са членове на „ Комисията за Картотекиране на Кой Какъв е “ и тяхната роля е да бъдат като поучителна трансмисия, която свързва морално двата свята – детския и този на възрастните. Или както споделя Санбернарският гуру: „ Защото пакости, приятелю млад, извират отвред в избор богат: неистини и лъжички, дребни промени, които ний всички вършим, засмени... “.

Пълнометражният анимационен филм „ Меко казано “ е номиниран в 7 категории на премиите на Съюза на българските кино дейци „ Васил Гендов “. Анри Кулев е измежду номинираните на колегия „ Анимация “ за " Най-добър режисьор " и за " Най-добър художник на анимационен филм ".

Гледайте анимационния филм „ Меко казано “ на 1 април, понеделник, от 15:30 ч. по Българска национална телевизия 1!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР