На 1 май - Деня на труда и международната работническа

...
На 1 май - Деня на труда и международната работническа
Коментари Харесай

Акция за достойни заплати на КНСБ ще спре движението на „Орлов мост“

На 1 май - Деня на труда и интернационалната работническа взаимност, Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България ще организира синдикална акция " За правото на сдружаване и почтени заплати! ".

На датата, която е емблема на битката за отбрана на работническите ползи, конфедерацията ще сложи настояванията за почтени хонорари, обезпечени трудови и синдикални права. Ще бъде блокирано за малко придвижването в центъра на столицата в региона на пл. " Орлов мост " от 10 часа.

След това на входа на парк " Борисова градина " ще се организира синдикален хепънинг. На него жителите и гостите на град София ще могат да беседват с специалистите на конфедерацията и да получат материали с главните претенции на КНСБ.

Конфедерацията на труда „ Подкрепа “ провежда празнично шествие от 11.00 ч. от пл. “Света Неделя ” до музей “Земята и хората ”, където от 12.30 ч. стартира концерт “Рок за труда ”.

На сцената ще забият известни български рок банди и реализатори, измежду които “Спринт ”, “Атлас ”, “Хоризонт ”, Милена, Васко Кръпката, " Подуене блус бенд ", " Медикус ", Конкурент " и други Музикалното събитие ще продължи съвсем 9 часа.

Инициативата е подбудена от желанието на КТ „ Подкрепа “ да покаже, че 1 май е ден на служащите, които към този момент 137 години се борят за правата си и поради които през днешния ден има 8-часов работен ден, опазване на здравето, детски надбавки, компенсации, защитно и защитно работно облекло.

На този 1 май КТ „ Подкрепа “ още веднъж ще сложи настояванията си за:

1. Решително повишение на приходите във всички браншове и стопански действия!
2. Ефективен, резистентен и обективен енергиен преход в България!
3. За 80% покритие с групово трудово договаряне на заетите във всички сектори!
4. Приемането на закон, който да подсигурява конституционното право на стачка!
5. Война на безобразните условия на труд в България!
Тази година в самодейността на КТ „ Подкрепа “ ще се включи и Националната комисия за битка с трафика на хора, за информиране на хората за трудовата употреба.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР