На 1 май 2022 г. в Гърция е обявена 24-часова

...
На 1 май 2022 г. в Гърция е обявена 24-часова
Коментари Харесай

Транспортна стачка в Гърция на 1 май

На 1 май 2022 година в Гърция е оповестена 24-часова транспортна стачка, която ще засегне автобусния, тролейбусния, градския електрически железопътен превоз, както и придвижването на метрото, на корабите и на фериботите, оповестява „ Труд “.

Пангръцката морска федерация (PNO) разгласи 24-часова стачка на всички категории кораби на 1 май 2022 г.  Стачката има за цел „ заслужен живот за всички, с съответно и заслужено възнаграждение и условия на труд, при здравословни и безвредни условия “.

Все още не е известно какъв брой българи ще бъдат наранени от плануваната стачка, само че съгласно туристически организации хиляди сънародници са резервирали своята почивка в Гърция.

Няма доказана информация дали и круизите с туристическа цел ще се осъществят.

По 1 май се получават три почивки дни. Причината е, че самият празник се пада в неделя, поради което почивен ще е и идващият 2 май – понеделник. Именно по тази причина не дребна част от сънародниците ни възнамеряват да създадат фамилна почивка в Гърция. 

Както стана ясно от 1-ви май пада и коронавирус ограничаването за разполагаем документ или тест при прекосяване на граница. Очаква се сблъскване от пътуващи на граничните пунктове. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР