На 1 март Зоопаркът в Стара Загора отправя покана малки

...
На 1 март Зоопаркът в Стара Загора отправя покана малки
Коментари Харесай

Баба Марта в Зоопарка в Стара Загора с пъстри и полезни инициативи

На 1 март Зоопаркът в Стара Загора насочва покана дребни и огромни, които да майсторят дружно мартенички и да приветстват идването на пролетта и Баба Марта.

Инициативата стартира още от сутринта, а след усукването на белите и червени конци - знак за здраве и шанс, те ще бъдат грижливо сложени пред всяка къща/местообитание на животните, оповестиха от зоопарка.

От 12:00 до 14:00 часа посетителите ще могат да се срещнат с „ Легенда за мартеницата “ , взаимно с Прабългарска школа за оцеляване „ Бага-Тур “, които подаряват на децата и безвъзмездна обиколка в Аула, намиращ се на територията на Зоопарка.  

През целия ден в зооградината ще бъдат раздавани осведомителни листовки за белия щъркел. Вярванията, свързани с него, гласят, че в случай че видиш птицата в полет - годината ти ще „ хвърчи “ и премине леко и богатство.

Ръководството на Зоопарка ще дефинира и показа дървото, което тази година ще събере мартеничките на посетителите, с цел да бъде изпълнена традицията на украшенията - да се „ завържат “ за здраве и благоденствие.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР