На 1 март убиецът от дискотека Соло Илиян Тодоров пристига

...
На 1 март убиецът от дискотека Соло Илиян Тодоров пристига
Коментари Харесай

Двойният убиец от „Соло“ пристига утре в България

На 1 март килърът от дискотека " Соло " Илиян Тодоров идва у нас от Узбекистан с полет през Мюнхен.

Той има влезнала в действие присъда “доживотен затвор ” по делото за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров пред заведението на 18 април 2009 година

Илиян Тодоров е открит след 12 година в неопределеност

 

Жестокото двойно ликвидиране беше осъществено в ранните часове на 18 април 2009 година в центъра на София. Там се засичат две компании, едната от които одеве е излязла от дискотека " Соло ", която се намира на метри от Съдебната палата. След разменени реплики един от младежите вади нож и намушква трима от съперниците си. След това се качва на такси и изчезва. 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния тим по хокей на лед, издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в колата за спешна помощ на път за болница. Тежко ранен е приятелят им Кирил Димитров.

Той е зад решетките за машинация с документи

 

Илиян Тодоров беше арестуван в Узбекистан при започване на март 2023 година, при опит да напусне страната през летището в Ташкент с полет за Истанбул.

При гранична инспекция, летищните управляващи са открили, че Тодоров употребява подправен съветски паспорт и са го задържали. По-късно схващат, че Тодоров е търсен с алена бюлетина на Интерпол за влезнала в действие присъда за двойно ликвидиране, постановена от Върховен касационен съд на Република България.

Тогава бюрото на Интерпол в Ташкент уведомява неотложно своите сътрудници в София за задържането на Тодоров, а на 9 март 2023 година Върховната касационна прокуратура изпраща искане за екстрадицията на Тодоров в България за изтърпяване на наказване " пожизнен затвор ". Срещу Тодоров е формирано наказателно произвеждане за документно закононарушение (ползване на подправен паспорт) в Узбекистан и той е изправен пред Мирабадския областен съд за наказателни каузи в Ташкент, който през юли 2023 година го осъжда на 5 години и 1 месец затвор

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР