На 1 март при капацитет от 50 на сто ще

...
На 1 март при капацитет от 50 на сто ще
Коментари Харесай

От 1 март: До 6 души на маса, половината места в ресторанта трябва да са празни |

На 1 март при потенциал от 50 на 100 ще отворят заведения, кафенета и заведения за хранене. 

Това стана ясно по време на среща сред здравния министър Костадин Ангелов, вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, представителят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Борислав Хаджиев, представители на туристическия бранш, оповестиха от БХРА.

Заведенията ще работят до 23 часа, стана ясно още на срещата. Нощните клубове и нощни заведения по проект ще стартират да посрещат клиенти на 1 април, макар че преди време здравният министър бе поел ангажимент това да стане още на 15 март. 

От 1 март отпада възбраната за проведени пътувания на територията на страната, а от 1 април и в чужбина. 

Здравният министър прикани представителите на туристическия бранш и техният личен състав да се имунизират.

В заведенията ще се позволяват до 6 индивида на маса, сподели след срещата министър Марияна Николова. Запазва се ограничаването от 15 индивида за проведени частни събития като сватби и кръщенета. 

Задължително е и спазването на всички противоепидемични ограничения за работа, акцентира вицепремиерът. Тя беше безапелационна, че контролът ще е праволинеен и не би трябвало да се позволява и една неточност, която може да опетни сектора.

Работещите в туристическия бранш ще бъдат имунизирани предпочитано, както изиска вицепремиерът Марияна Николова в свое писмо до министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов от 21 януари 2021 година Днес настояването получи своето удостоверение, като следва представителите на туристическия бранш да дават в Министерството на туризма приблизителни бройки на искащите да се имунизират. Данните ще бъдат предадени на Министерството на здравеопазването, което ще провежда имунизацията, уточни министърът.

Конгресният и събитийният туризъм може да стартират от 1 март. В идната заповед на министъра на опазването на здравето ще бъде позволено организирането на събития и конгреси при потенциал от 30%. По информация на сектора ще е необходим избран интервал от време за подготовка, като на процедура събития чакаме да има след 20 март, изясни министърът. 

Важно е да се направи организация и да разберем каква част от представителите на сектора имат предпочитание да се имунизират, с цел да може преди дейния летен сезон това да стане, разяснява министър Ангелов. И добави, че задачата е по този метод да се помогне на сектора и да не се губи следващият сезон. 

Министър Николова акцентира, че имунизирането е непринудено, само че това е един от методите да се реализира мечтаният рестарт на бранша. Представителите на бизнеса поддържаха концепцията за предпочитана имунизация и поеха ангажимент да подкрепят процеса съгласно техните пълномощия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР