На 1 февруари украинското разузнаване обяви, че е потопило руския

...
На 1 февруари украинското разузнаване обяви, че е потопило руския
Коментари Харесай

Лондон: Въпреки украинските удари руският флот още може да изпълнява задачите си в Черно море

На 1 февруари украинското разузнаване разгласи, че е потопило съветския ракетен катер " Ивановец " клас " Тарантул-III ". Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, че видеозаписи с отворен код са посочили от разнообразни ъгли голям брой безпилотни транспортни средства, които посредством тактичност на роене сполучливо поразяват кораба. Това предизвиква огромна детонация, която съвсем несъмнено е довела до поглъщане на кораба.

" Ивановец " патрулира по западното крайбрежие на Крим в поддръжка на продължаващата съветска окупация на Украйна. Неговата усъвършенствана връзка " Light Bulb " му разрешава да изпраща и получава данни за ориентиране към и от други кораби, хеликоптери и патрулни самолети за далечни дистанции.

Британското разузнаване показва, че този украински триумф акцентира продължаващата накърнимост на съветските военни кораби, настоящи в Черно море. Това доста евентуално ще окаже влияние върху детайлите за командване и надзор на Черноморския флот и вероятно ще ги принуди да преоценят маневреността си покрай Западен Крим, отбелязва английското МО.

Въпреки това съветският флот съвсем несъмнено към момента е в положение да извършва трите си съществени задания в Черно море: нанасяне на удари на далечни дистанции, наблюдаване и поддържане.

През лятото английското разузнаване показа разбор на дейностите на украинските въоръжени сили в Черно море и изключително потреблението на надводни дронове за подкопаване на съветската доминация в Черно море.

На 4 август 2023 година съветският търговски танкер " Сиг " беше нападнат и изведен от строя в региона на Керченския проток, явно от безпилотен надводен транспортен съд. Това се случи един ден след сходна офанзива против десантния транспортен съд " Оленегорский горняк " и два дни след явно несполучлив опит за офанзива на съветски патрулни катери, ескортиращи комерсиалния транспортен съд " Спарта IV ".

 

Източник news.bg

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР