На 1 февруари президентът Румен Радев отдаде почит пред паметника

...
На 1 февруари президентът Румен Радев отдаде почит пред паметника
Коментари Харесай

Президентът взриви доверието на БСП

На 1 февруари президентът Румен Радев отдаде респект пред паметника на жертвите на комунизма. Този акт на президента взриви доверието на редовите членове на Българска социалистическа партия, както и на наследниците на убитите антифашисти. С остри позиции в мрежата левите гласоподаватели на президента Радев - над 90% от гласувалите на последните избори, показаха възмущението си от този негов акт.

Българският антифашистки съюз излезе с позиция, в която изрично не приема отбелязването на 1 февруари като ден на така наречен жертви на комунистическия режим. В продължение на близо 30 години десницата и профашистките детайли в България под въздействие на външни фактори редовно пропагандират подправена интерпретация на актуалната ни история, и по-точно - на историята на Втората международна война и заключителния стадий от нея (1944-1945), се показва в декларацията, изпратена до президентството, държавното управление и Народното събрание.

БАС упорства Народното събрание неотложно да анулира позорния Закон за оповестяване на комунистическия режим в България за незаконен.

.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР