На 1 декември, петък, в 17.30 часа ще грейнат светлините

...
На 1 декември, петък, в 17.30 часа ще грейнат светлините
Коментари Харесай

13-метрова елха ще краси Пловдив, ето кога грейват светлините ѝ

На 1 декември, петък, в 17.30 часа ще грейнат светлините на коледното дърво пред постройката на община Пловдив на пл. " Стефан Стамболов ". На същото място малко по-рано от 16:00 ч., концерт ще изнесе Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев. Това е първото събитие, което Община Пловдив провежда за пловдивчани и посетители на града във връзка идните Коледно-новогодишни празници. Празничната стратегия през целия месец декември е наситена с разнородни събития с присъединяване на всички културни институции в града под тепетата.

Светлините на коледното дърво над покрития шадраван в 17.30 часа ще бъдат запалени от кмета на Пловдив Костадин Димитров, който ще насочи и привет към своите съграждани. Негови помощници ще бъдат малчуганите от Хор на пловдивските момчета „ Стефка Благоева " при ЦПЛР – Общински детски комплекс – Пловдив с диригент Милка Толедова, музикален акомпанимент Юлия Петрова и 7 - годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център с музикален възпитател - Руми Иванова, която ще извърши песента „ Коледа е тук ". Макар и единствено на 7 година Катерина е притежател на Гран При и над 20 златни медала от състезания по пеене. Участвала е в концерти с Биг Бенд Пловдив както и три концерта с КуКу Бенд. Ще оказва помощ и обичания Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25, 26 декември. На финала в петък небето ще се озари от светлините на празнични фойерверки. 

Елхата, която е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клонки, още веднъж ще наподобява внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски. Тя тежи към 1 звук, а дружно с украсата - 1.5 тона. Тази година са сменени елементи от светлинната и декоративната декорация на елхата.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР