На 1 август в сградата на РИОСВ-Варна се проведе работна

...
На 1 август в сградата на РИОСВ-Варна се проведе работна
Коментари Харесай

РИОСВ-Варна проведе работна среща за нерегламентирано паркиране върху дюни по Северното Черноморие

На 1 август в постройката на РИОСВ-Варна се организира работна среща по отношение на нараствания брой постъпили сигнали за нерегламентирано паркиране на МПС и диво  къмпингуване върху Черноморските дюни.

Срещата се организира по самодейност на шефа на РИОСВ-Варна- Ерджан Себайтин, за детайлно разискване на казуса и съгласуване на дейностите сред институциите на територията на Варненска и Добричка област. Участваха регионалният шеф на област Варна, заместник-областният шеф на област Добрич, кметовете на общините Каварна и Шабла, както и представители на общините Аврен, Балчик, Бяла, Долни чифлик, IV районно управление (на МВР) при ОД на МВР- Варна, районно управление (на МВР) на МВР- Каварна, районно управление (на МВР) на МВР- Балчик, и шеф бранш “Престъпления срещу околната среда и дивата природа “ към Главна дирекция „ Национална полиция.

Директорът на РИОСВ-Варна сложи акцент върху нуждата от усилване на съдействието сред институциите в разгара на летния сезон за провеждането на екологосъобразен туризъм по Северното Черноморие.

Участниците разискаха разнообразни ограничения и дейности, които биха спомогнали за понижаване на случаите на нерегламентирано паркиране върху дюни. Част от препоръчаните незабавни дейности са слагане на табели от общините с информация за съществуване на дюни и засилени регулярни инспекции в сериозните зони от чиновниците на Министерство на вътрешните работи до края на летния сезон.

Набелязаните в дълготраен проект ограничения включват: оферти от общините за отделяне на спомагателни зони за паркиране на коли покрай плажните ивици; печатане на осведомителни брошури с текст на британски и румънски език и раздаването им на граничните пунктове през летния сезон; слагане на солидни осведомителни табели (тип билборд) с текст на два или повече езика; правене на оферти за промени в законодателството за усъвършенстване на предварителната защита и контрола върху дивото къмпингуване и нерегламентираното паркиране върху дюните.

Прие се предлагането за осъществяване на повече осведомителни акции с възпитаници и жители от общините и РИОСВ-Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР