На 1 август от пристанището на Созопол ще отплава кораб,

...
На 1 август от пристанището на Созопол ще отплава кораб,
Коментари Харесай

Археологическият музей и улица в Созопол ще носят името на Божидар Димитров

На 1 август от пристанището на Созопол ще отплава транспортен съд , с който близки, другари и съграждани на Божидар Димитров ще вземат присъединяване в ритуала по разпръсване на праха му в Созополския залив наоколо до остров Св. Иван . Така волята на огромния патриот прахът му да бъде разпилян в морето край Созопол ще бъде изпълнена. Част от праха му бе разпръсната в Македония.
Същият ден по време на постоянното съвещание на Общинският съвет в Созопол ще бъде показана за гласоподаване от общинските съветници докладна с оферти за именуване на Археологическия музей и улица в Созопол на името на проф. Божидар Димитров. Докладната за именуване на Археологическия музей е по предложение на шефа на Общински Културен институт „ Музеен център “- Созопол Димитър Недев.
В претекстовете си Недев показва неоценимия принос на проф. Божидар Димитров - изтъкнат академик, историк и политик, за запазване и разпространение на културно-историческото завещание на град Созопол като част от националното и общоевропейско  културно завещание. Освен Археологическия музей докладната от кмета Панайот Рейзи  е допълнена с предложение името на проф. Божидар Димитров да носи улица в Стария град на Созопол.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР