На 1 април Музеят на хумора и сатирата в Габрово

...
На 1 април Музеят на хумора и сатирата в Габрово
Коментари Харесай

Светът е оцелял, защото се е смял: Музеят на хумора и сатирата празнува своята 51-ва годишнина на 1 април

На 1 април Музеят на хумора и сатирата в Габрово чества своята 51-ва годишнина. На Международния ден на лъжата от музея са приготвили забавна стратегия, с цел да отпразнуват със смях своя празник.

Не е инцидентно, че Габрово е градът, приет за международната столица на хумора и сатирата и за следващ път, посредством честването на празника, ще се затвърди, че тъкмо това място е душата на веселието.

„ Отново е 1 април, и не на смешка, Музеят на хумора и сатирата отбелязва своята 51-ва годишнина. Отваряме необятно порти, с цел да отпразнуваме дружно рождения ден на „ сърцето ” на българската столица на хумора. Както всяка година, екипът на Музея демонстрира същинска габровска благотворителност и през целия ден е подготвил събития за всички възрасти, а входът е свободен “, пишат във Facebook страницата на музея.

Празничната стратегия ще стартира с шаржове онлайн от 10 : 00 до 12 :00 ч . с карикатуристите Ивайло Цветков, Ирина Китанова и Валентин Георгиев.

Отделено е особено внимание и за децата – от 11 :00 до 12 :30 ще бъде отворено детско ателие „ Неочаквани портрети с Анна Оклева от НЧ,,Трептящо сърце-2011 ”, а от 13 :30 до 15 :00 – детско ателие „ Пъстроцветна работилница с Калина Бакалова.

В 16 : 00 посетителите на музея ще могат да се насладят на занаятчийски виновност от маза в Драгошинов, а в 18 :30 ще бъде изнесен концерт на група „ ТараЛеща .

Домът на хумора и сатирата е музей в Габрово с национално и международно значение. Създаден е на 1 април през 1972 година, като създател на неговия лозунг „ Светът е оживял, тъй като се е смял ” е Радой Ралин. Намира се в центъра на града – на мястото на остарялата кожухарска фабрика на братя Калпазанови и събира, експонира и разпространява хумора на народите в региона на образните изкуства, фолклора, литературата, колоритните международни обичаи и празници.

От по този начин наречената „ Весела къща ”стартира първият в България Експериментален язвителен вариететен спектакъл.

В музея има 9 изложбени зали, звукозаписно студио, библиотека за хумористични и сатирични издания и база-данни с адреси на хиляди създатели и институти по света.  Освен това музеят предлага на своите гости четири етажа с забавни експозиции, изложения и атракции.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР