На 09 март 2018 год., официално стартира първата по рода

...
На 09 март 2018 год., официално стартира първата по рода
Коментари Харесай

Стартира първата българска интернет платформа за онкоболни

На 09 март 2018 год., публично започва първата по рода си в България, интернет платформа – CancerCare.bg. Сайтът дава на потребителите изчерпателна информация, готова от лекари, за хора с онкологични болести и техните близки. Запознава пациентите със същността на раковите болести и преглежда пътя на пациента от появяването на признаците на болестта през лекуването до живота след заболяването.

Интернет страницата съдържа изявления и видеа, свързани с психо-социалните аспекти и методите, по които може да се помогне на непосредствен човек с онкологично заболяване. Друга устременост на уеб страницата е и тематиката за предварителна защита и профилактика на раковите болести.

Със средствата на онлайн каналите екипът на Cancercare.bg се стреми подкрепи развиването на електронното опазване на здравето в България и да доближат с вярна информация до пациента, като съумеят да го предпазят от невярни и подвеждащи  публикации в интернет, които вредят освен на физическото, само че и на психическото му здраве.  

Инициативата за основаване на интернет платформата е на фондация “Победи рака ”, нейния създател – доктор Полина Лъжанска и доктор Иглика Игнатова. Проектът е включен в класацията 30 под 30 на " Форбс България " през 2017 година

Целите на фондацията са да понижи смъртността от ракови болести в България, като промени настройките на публичното във връзка с смисъла и значимостта на профилактиката и здравословния метод на живот. Търсенето на навременна и професионална здравна помощ е главно обръщение към посетителите на уеб страницата.

От екипа на фондацията споделиха, че се надяват да обогатят здравната просвета на българина и да покажат, че постоянният профилактичен обзор е най-хубавото средство за отбягване на затруднения и задълбочаване на заболяването.  Много от раковите болести, открити в ранен стадий, могат да бъдат сполучливо лекувани. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР