На 09.04.2022 г. от 10:00 ч. всички жители и гости

...
На 09.04.2022 г. от 10:00 ч. всички жители и гости
Коментари Харесай

Хепънинг на тема „Работим за по-зелена Европа“ в Бургас

На 09.04.2022 година от 10:00 ч. всички поданици и посетители на гр. Бургас могат да се разходят по новооткритата уличка на занаятите – „ Алеко Константинов “ и да се включат в хепънинг на тематика „ Работим дружно за по-зелена Европа “.

Арт работилничка за изработка на облекла от рециклирани материали ще чака всички, които желаят да си изработят нещо кокетно от ненужни към този момент пластмасови опаковки, найлонови торбички и други боклуци. Участниците ще могат да си сътворят сами своя съботен аутфит. Всеки минувач ще може да си се включи в разнообразни приложни занимания свързани с тематиката за опазването на нашите морета и океани.

На особено приспособено място посетителите ще могат да си създадат и картичка с обръщение какъв брой е значима природата, която по-късно да подарят на непосредствен, прочут, другар или на инцидентен минувач. Посланията ще бъдат свързани с това да отдадат значение на наболелия екологичен проблем.

Целта на хепънинга е да осведоми обществеността с един от най-сериозните проблеми в днешно време, а точно замърсяването на моретата и океаните с пластмасови боклуци.

„ Опазването на околна среда и в частност на моретата е задача и обвързване на всеки от нас. Убедени сме, че провеждането на разнообразни събития и образования в тази тенденция е значима и част за справяне с проблемите на замърсяването на моретата и океаните. За трайното възстановяване на обстановката е нужно да хората да станат както по-информирани, по този начин и по-отговорни към околната среда. “, споделя Мая Русева, началник на плана. За положителното въодушевление на всички присъстващи ще се погрижат и фолклорен съствав „ Зеленика “ към центъра за надарени деца в града.

Хепънингът е проведен от Фондация „ Шанс за децата и природата на България “, сътрудник на Община Бургас по план № BGENVIRONMENT – 2.003-0003 „Прилагане на ограничения за понижаване на морските боклуци в Бургаския залив“ по „ Малка грантова скица за ограничения за понижаване на морските боклуци “ се осъществя в границите на стратегия „ Опазване на околната среда и климатични промени “, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 -2021 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР