На 09.03.2022 г. Софийски градски съд (СГС) призна за виновен

...
На 09.03.2022 г. Софийски градски съд (СГС) призна за виновен
Коментари Харесай

8 години затвор за извършител на грабеж

На 09.03.2022 година Софийски градски съд (СГС) призна за отговорен подсъдимия Х.С. в осъществяването на закононарушение по член 199, алинея 1, т. 4 вр. член 198, алинея 1 вр. член 29, алинея 1, б. „ а “ от Наказателен кодекс и му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от осем години, което следва да бъде изтърпяно при първичен непоколебим режим.

Разследването е извършено от органите на 05 РУ-СДВР под управлението и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП). Обвинителният акт е импортиран в съда от наблюдаващия прокурор на 12.01.2022 година

Делото в съда е прегледано по реда на глава XXVII от Наказателно-процесуален кодекс „ Съкратено правосъдно разследване “, като подсъдимият Х.С. е признал напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. Поради това наказването му е несъмнено по разпоредбите на член 58а от Наказателен кодекс, като наложеното наказване 12 години отнемане от независимост е понижено с една трета.

Съдът е намерил за потвърдено, че на 31.10.2021 година, към 05,00 ч. в постройката на столичен хотел Х.С. е лишил купюри в еврови и левови банкноти на обща стойност 692,05 лева, които били съхранявани от П.Р. – рецепционист в хотела. За задачата използвал мощ и опасност, като опрял нож в гърдите на П.Р., изискал парите, блъснал я в региона на главата и я бутнал на земята.

Х. С. е на 28 години, осъждан. Присъдата на Софийски градски съд не е дефинитивна, същата е обжалвана от бранителя на подсъдимия и следва разглеждане на делото от Софийски апелативен съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР