На 07 януари е направен обратен превоз към Италия на

...
На 07 януари е направен обратен превоз към Италия на
Коментари Харесай

Към Италия е върнат незаконен превоз на над 22 тона отпадъци

На 07 януари е изработен противоположен транспорт към Италия на открит противозаконен транспорт на 22,72 т боклуци от текстил . Това стана допустимо вследствие на съгласуваност и взаимоотношение на Националния координационен център към Министерство на околната среда и водите с способените органи на страните по превоз и предназначение, както и с Oкръжна прокуратура Видин, ОД на Министерство на вътрешните работи и Главна дирекция " Гранична полиция ".

През м. май 2020 година е подаден сигнал от Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 - Видин за транспорт на въпросната компания, осъществена е инспекция от страна на РИОСВ-Монтана, при която е открит противозаконен транспорт на 22,72 т боклуци от текстил. Получател е българското сдружение И.Р.Г., а отпадъците са с генезис от Италия.
 Над 120 тона доближи откритото количество нелегално загробен отпадък край Червен бряг
Над 120 тона доближи откритото количество нелегално загробен отпадък край Червен бряг

1/3 от общото количество заровен боклук е собственот на братя Бобокови

В хода на следствието е конкретизиран типа на импортираните боклуци (абсорбенти, кърпи за заличаване, филтърни материали и защитни облекла), които според документите, съпътстващи транспорта би следвало да са текстилни материали. Дружеството-получател на отпадъците, находящо се в с. Горник, община Червен бряг, има наложена през м. април 2020 година насилствена административна мярка от шефа на РИОСВ-Плевен. Отпадъците са съхранявани и охранявани на терен на Пътна полиция на ОД на МВР-Монтана.

За интервала от основаването на НКЦ като оперативна работна група до края на м. ноември на 2020 година нерегламентираните транспорти на боклуци в процентно съответствие са намалели от 11,62% на 2,85%.

Припомняме, за противозаконен импорт на боклуци от Италия се заприказва при започване на декември 2019 г, когато италианските управляващи заловиха . Търговската стойност на боклука се пресметна на 130 хиляди евро. От Министерството на околната среда и водите увериха, че за приемане на отпадъците и по случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР