На 06.12.2021 г., Специализирана прокуратура бе избрана за ръководител на

...
На 06.12.2021 г., Специализирана прокуратура бе избрана за ръководител на
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата оглави Постоянната конференция на прокурорите от 12 европейски държави, работещи по дела за организирана престъпност

На 06.12.2021 година, Специализирана прокуратура бе определена за началник на Секретариата на Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност, с мандат от 4 години.

Това взеха решение с очевидно гласоподаване на онлайн заседание представителите на държавите-участнички в интернационалната организация.

Постоянната конференция е основана на 27.05.2016 година в гр. Белград, Република Сърбия.Целите на организацията са усилване на интернационалното съдействие в противодействието на проведената престъпност, своевременна връзка сред страните-участнички в сходство с техните правни системи, подкрепяне на съдействието по молби за правна помощ и определяне на директна връзка сред прокурорските институции.
свързани новини5136на 05.12.202157324на 29.11.2021
Учредители на организацията са Националната дирекция „ Антимафия и битка с тероризма “ на Република Италия, профилираните прокуратури на Република България, Република Сърбия, Република Словения, Република Северна Македония и Черна гора, Службата за битка с корупцията и проведената престъпност на Република Хърватска, прокуратурите на Босна и Херцеговина, Република Албания и Унгария, както и Националното бюро „ Антикорупция “ на Република Румъния. Република Гърция бе прита като 12 член на организацията, предпочитание за присъединяване е декларирала прокуратурата на Република Австрия.

Дейността на Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност, се реализира с поддръжката на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Специализирана прокуратура е втората след Прокуратурата на Република Сърбия, която оглавява Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР