На 05 май 2021 г., от 11:00 часа, на Дондуков“

...
На 05 май 2021 г., от 11:00 часа, на Дондуков“
Коментари Харесай

Радев връчва мандат на БСП, Нинова отговори

На 05 май 2021 година, от 11:00 часа, на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще връчи изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от третата по бройка парламентарната група в 45-ото - " Българска социалистическа партия за България ". Това оповестиха от прессекретариата на президента.
Последва светкавична реакция от Корнелия Нинова в коридорите на. От думите на водача на левицата стана ясно, че се привикват груповите органи на партията, а по-късно ще се създаде тактика на Българска социалистическа партия във връзка с мандата. Корнелия Нинова уточни, че по дифолт диалози с ГЕРБ за сформиране на държавно управление не могат да се водят.
 Нинова: Българска социалистическа партия не е празен чек и няма да се преценява с партиите Нинова: Българска социалистическа партия не е празен чек и няма да се преценява с партиите
Българска социалистическа партия няма да следват на сляпо нито новите политически субекти в Народното събрание, нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи. Българска социалистическа партия не е празен чек, който всеки да пол...
" Получихме покана от президента Радев да се явим на 5 май от 11:00 ч. за третия мандат. Ще постъпим по този начин, както сме ви казвали преди. Решението зависи от нашите групови органи на партията. Днес в 15:30 ч. привиквам изключително съвещание на Изпълнителното бюро, което да вземе решение за дата и час на привикване на Националния ни съвет, където да обсъдим обстановката и да вземем решение по какъв начин да постъпим с третия мандат ", съобщи още Корнелия Нинова.
Народният представител от " Демократична България " Петър Маринов в това време уточни пред bTV, че от политическото обединяване са разочаровани от този процес на събитията, защото са имали подготвеност да получат изследователски мандат от Румен Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР