На 05 април 2022 г., вторник, от 17 часа, в

...
На 05 април 2022 г., вторник, от 17 часа, в
Коментари Харесай

Представят книгата „На Океана с любов, вяра и надежда” от проф. д.пс.н. Илия Пеев

На 05 април 2022 година, вторник, от 17 часа, в Руски културно-информационен център (РКЦИ), София, ул. „ Шипка ” № 34, III етаж, заседателна зала № 305.

ПОКАНА

Представяне на книгата „ На Океана с обич, религия и вяра ” от професор д.пс.н. Илия Пеев

Илия Пеев. На Океана с обич, религия и вяра. Песен за петте окена. Пет океански песни. Художник Сияна Струнчева. Редактор Петър Тодоров. Издателство „ Морски свят ”. Варна, 2022, стр. 358. ISBN 978-619-7600-19-3.

Книгата е отдадена на оповестеното от Организация на обединените нации на 5 декември 2017 година Десетилетие на науките за океана в полза на устойчивото развиване (2021 година – 2030 г.) и на моето моряшко семейство и на всички моряшки фамилии по света.

Към дадения миг тази книга се явява единственото научно проучване, отдадено на Десетилетието на науките за Океана.

В продължение на повече от 30 години капитан I сан о.р. професор д.пс.н. инж. Илия Петров Пеев, парещ труженик на Морската концепция и деен покровител за Национална морска тактика, развива характерна област в научното знание – Научна маринистика, Marine Scientific Research, (научни творби за морето, моряците и морския живот). Авторът е имал щастливия късмет да плава 11 години на надводни бойни кораби и подводници от Военноморските сили, Учебно-ветроходния транспортен съд „ Калиакра ”, Учебно-прозводствения транспортен съд „ Н. Й. Вапцаров ” и други кораби. Голяма част от неговите морски проучвания са правени по време на корабоплаване на борда на корабите в действително време, което им придава неповторима достоверност и автентичност.

Една от основните тематики и цели на книгата е отразена в първата глава на монографията: Черно море: пъзел от въоръжени спорове или море от благоприятни условия и синергия през третото хилядолетие? Разпознаваме ли Черноморските послания и ще се вслушаме ли в тях? (Черноморска зона за съдействие и благоденствие). Тази концепция горещо се поддържа в оповестената в книгата критика на Посланик Майкъл В. Христидис (Michael B. Christides), Генерален секретар на Организацията за черноморско икономическо съдействие (ЧИС).

В книгата читателите ще се срещнат с новата интерпретация на създателя на по този начин наречената „ триада на сигурността “ и проблемите на сигурността на корабоплаването, а също и с забавния преглед на подводния опит „ Хеброс ‘67 “, извършен с напъните на български акванавти – откриватели.

В книгата е изразена персонална позиция на създателя по въпроса за отбрана на правата на моряците в изискванията на пандемията COVID-19. Неговите рекомендации сполучливо се употребяват в психотерапията, сугестологията и сугестопедията, включително и на корабите и в фамилиите на моряците.

Книгата „ На Океана с обич, религия и вяра ” се популяризира от Издателство „ Морски свят ” във Варна и от Верига книжарници Е-книжарница BookPo!nt във Варна, Бургас, Стара Загора и София:

Представянето на книгата е с присъединяване на създателя професор д.пс.н. Илия Пеев, учени, офицери от запаса, психолози, академични преподаватели и други

Заповядайте!

Руски културно-информационен център (РКИЦ)
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР