На 05.06.2023 от 16:00 часа в Дом на културата Борис

...
На 05.06.2023 от 16:00 часа в Дом на културата Борис
Коментари Харесай

Дискусия за менторството в университетите

На 05.06.2023 от 16:00 часа в Дом на културата „ Борис Христов “ Асоциация „ Голям брат, Голяма сестра – България “ провежда презентационно и дискусионно събитие под надпис „ Менторство в университета…? “.
Присъствие са декларирали студенти, преподаватели във ВУЗ-ове от няколко града в страната, докторанти, зам.-ректор, както и представители на гражданския бранш.  Участниците ще имат опция да се срещнат с направени методологии за реализация на наставнически стратегии, които да поддържат студентите в университетите, както и с способи за образование на студенти, които да станат ментори на свои сътрудници.
Как студенти, управление и преподаватели от няколко ВУЗ-а в страната виждат менторството като инструмент за поддръжка на студентите и какви са настройките им към обществената отговорност на висшите образователни заведения, ще стане ясно по време на полемика за приложимостта на студентски наставнически стратегии у нас.

Гости на събитието ще бъдат и представители на една от най-големите наставнически организации във Франция – AFEV, която въвлича в своите наставнически стратегии над 20 000 студента годишно. Участниците ще имат опция да се срещнат с положителни практики за междусекторно съдействие.
Събитието е част от план “Mentor Your Future ”, който се осъществя с финансовата поддръжка на стратегия „ Еразъм+ “ и има за цел да сътвори общоевропейска методология за менторство в университетите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР