На 04 ноември на територията на Област Ловеч са диагностицирани

...
На 04 ноември на територията на Област Ловеч са диагностицирани
Коментари Харесай

COVID-19 в детска градина в Ловеч. Сред новозаразените в областта са и 10 медицински лица

На 04 ноември на територията на Област Ловеч са диагностицирани 79 нови случая, разпределени по общини както следва:

За Община Ловеч – 34 случая - мъже - 14 от гр. Ловеч, дами – 16 от гр. Ловеч, мъж от с. Чавдарци, мъж от с. Баховица, жена с. Дойренци, жена от с. Тепава. За Община Троян – 31 случая -мъж от с.Врабево, мъж от с.Ломец, жена от с.Орешак, мъж от с. Стефаново, мъж от с. Терзийско, мъже - 9 от гр. Троян, дами - 17 от гр. Троян. За Община Тетевен – 6 случая - мъж от гр. Тетевен, дами – 4 от гр.Тетевен, мъж от с. Черни вит.



За Община Луковит – 4 случая - жена от гр. Луковит, мъж от с.Торос, мъж от с.Карлуково, мъж от с.Ъглен. За Община Летница – 1 случай - жена от гр. Летница. За Община Априлци – 1 случай - мъж от гр. Априлци. За Община Ябланица – 1 случай - жена от гр. Ябланица. За Община Угърчин – 2 случая - мъже – 2 от гр. Угърчин.

От тях 14 лица са приети в болница.

Епидемиологично изследване досега е извършено на 27 лица, които са карантинирани, в това число и техните контактни лица. Продължава епидемиологичното изследване на останалите лица.

Установен е позитивен резултат при 6 лекари, 3 мед.сестри, 1 рехабилитатор.

Поради заболяване на част от медицинския и немедицинския личен състав на Неврологично поделение на МБАЛ Тетевен, приемът на заболели е прекратен в понеделник, отделението стопира краткотрайно работа, считано от през вчерашния ден до излекуване на медицинския личен състав.

Поради заболяване на две медицински сестри в ДЯ „ Мечо пух “ Ловеч, от които едната в Трета група, всички деца от групата са карантинирани за 10 дни.

До края на деня ще бъдат връчени предписанията на родителите. Другото новодиагностицирано лице е патронажната сестра, която не организира занимания с децата. Като контактни на двете мед.сестри са карантинирани другата здравна сестра на групата и две помощник-възпитателки. Детската ясла е затворена, считано от през днешния ден за последна огнищна стерилизация. Поради заболяване и на различен личен състав в детското заведение в предходните седмици, яслата ще бъде отворена след излекуване и завръщане на личния състав, за което шефът на яслата ще уведоми родителите.

Разпространението на ковид-инфекцията е дифузно. Преобладаващите случаи са в общините Ловеч и Троян. Отбелязва се повишаване на случаите и в общините Луковит и Тетевен. Оформени са най-вече фамилни огнища с по няколко контактни лица. До момента са открити и няколко клъстерни огнища – детската ясла, РЗОК с 4 болни, община Троян с 4 болни, двете неврологични отделения в МБАЛ Ловеч и МБАЛ Тетевен.

РЗИ прекратява до края на седмицата издаването на посоки за PCR проучване на пациенти, ориентирани от ОПЛ, заради заболяване и карантиниране на тримата опълномощени лекари, издаващи посоки. Подадена е поръчка към Министерство на здравеопазването за други трима лекари от Инспекцията и след приемане на съответните кодове от НЗОК, ще се възвърне издаването на посоки на здравноосигурени лица, ориентирани от персоналния доктор за тест.



На територията на област Ловеч със заповед на шефа на РЗИ са избрани 169 кревати за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза. В МБАЛ Ловеч са избрани 65 инфекциозни кревати, все още са заети всички кревати, в СБАЛББ Троян – избраните кревати са 69, заетите 50. От през днешния ден МБАЛ Троян, МБАЛ Тетевен и МБАЛ Луковит одобряват пациенти, ориентирани от ЦСМП или персоналните лекари със подозрение за ковид-инфекция. Общо леглата в посочените три лечебни заведения са 32. В МБАЛ „ Кардиолайф “ са избрани три кревати за пациенти с кардиологични болести, при които е открит и COVID-19, което дава опция такива пациенти да бъдат лекувани сложно.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР