На 04.06.2022 год. на територията на РЕМО Етър ще се

...
На 04.06.2022 год. на територията на РЕМО Етър ще се
Коментари Харесай

IV международен фестивал „Традиции, багри, красота през очите на нашите деца”

На 04.06.2022 год. на територията на РЕМО „ Етър ” ще се организира четвъртото издание на Международния фолклорен фестивал „ Традиции, багри, хубост през очите на нашите деца ”, иницииран и проведен от Детска градина „ Мики Маус ” гр. Габрово.

Фестивалът се осъществя с финансовата поддръжка на Програма Култура на Община Габрово. Партньори и тази година са Държавната организация за българите в чужбина, РЕМО „ Етър “ и съдружие ИМКА Габрово.

В четирите раздела на фестивала, който има за цел да разпространява материалното и духовно завещание на българския фолклор и занаяти измежду децата, тази година вплитат своите усмивки 482 деца от страната и чужбина с прелестни произведения в конкурс за детска рисунка. Девет танцови състава ще залюлеят в своя темп планината в състезанието за национални танци, 14 педагози ще споделят посланието на традицията, което са предали на своите ученици във форума „Традиции и настояще“, а сръчните ръце на над 40 деца ще приложат гений, фикция и въображение в ателие „Дюлгерство“.

Екипът на Детска градина „Мики Маус“ чака с усмивка и неспокойствие участници и посетители на 04.06.2022 година в 11.30 ч. в РЕМО „Етър“, с цел да споделят страстта и атмосферата на обичайна фолклорна просвета и да се насладят дружно на същински празник на изкуството, традициите и занаятите.

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА

10.30ч. – 11..30 ч.– Регистрация на участниците – вход на РЕМО „ Етър “

11.30ч. – 13.00 ч. – Откриване и конкурс за национални танци – площад пред църквата

13.00ч. – 14.30 ч. – Фестивални събития:

Откриване галерия на детски рисунки- чардака на Табашката къща

Ателие навън „ Дюлгерство “ – с участници по предварителна поръчка

Форум „ Традиции и настояще “ – Старото школо – шерване на педагогичен опит

14.30ч. – Връчване на премиите и закриване

Екип доброволци от ДГ „ Мики Маус “ и Сдружение ИМКА- Габрово ще осведоми и спомага на участници и посетители от България и чужбина.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР