На 03 октомври 2024 г. почина д-р Глинка Комитов, съобщи

...
На 03 октомври 2024 г. почина д-р Глинка Комитов, съобщи
Коментари Харесай

Почина д-р Глинка Комитов

На 03 октомври 2024 година умря доктор Глинка Комитов, заяви пресцентърът на Националната здравноосигурителна каса.

В системата на НЗОК е от 2003 година

Д-р Комитов бе шеф на НЗОК в интервала 17 март 2015 – 05 юли 2017 година, и. д. шеф на НЗОК от 24 януари до 07 март 2003 година Бил е зам.-управител на НЗОК в интервала 2002 – 2010 година, а от юли 2010 година до октомври 2013 година – шеф на Столичната здравноосигурителна каса.

Завършил е медицина в Пловдив, има специалности по „ Акушерство и гинекология “ и „ Социална медицина и здравен мениджмънт “. Завършва и право в УНСС, както и икономическия факултет в Пловдивския университет, където получава тапия за бакалавър по социология.

Специализирал е здравен мениджмънт в Париж, съавтор на няколко книги по здравен мениджмънт и здравно обезпечаване.

Ще помним думите му:

„ Да си част от системата на Националната здравноосигурителна каса е не просто избор. Това е предопределение, за което се изисква огромно сърце и доста обич към хората, с цел да излекуваш болката им и да им вдъхнеш вяра и убеденост да продължат да живеят “, написаха от Касата.

Поднасяме своите съболезнования на околните и приятелите на доктор Комитов

Да почива в мир!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР