На 03 ноември около 21:00 часа по ул. Рашко Блъсков“

...
На 03 ноември около 21:00 часа по ул. Рашко Блъсков“
Коментари Харесай

51-годишен е задържан, след като не изпълнил полицейско разпореждане и заплашил с нож служителите на реда

На 03 ноември към 21:00 часа по ул. „ Рашко Блъсков “ в село Калипетрово, отзовавайки се на сигнал за рисков участник в пътното придвижване, автоконтрольори подали знак за прекъсване към 51-годишния, който бил зад кормилото на лек автомобил „ Рено “ с френски регистрационни табели.

Вместо да се подчини, мъжът ускорил, блъснал с огледалото на колата единия от служителите на реда и спрял пред дома си. Влизайки в къщата, той посрещнал последвалите го полицейски чиновници с ориентиран нож и закани за ликвидиране. Мъжът бил във очевидно нетрезво положение и траял със заканите към изтеглилите се на улицата униформени. За да го възпре единият от тях създал изстрел със стоп патрон към земята и краката на нападателя. Междувременно на адреса пристигнали и трима чиновници на група „ Охрана на публичния ред “, с която помощ е конфискуван ножът и арестуван мъжът. Той отказал да бъде пробван с механически средства за съществуване на алкохол и упойващи субстанции, както и да даде кръвна проба за химичен разбор, каквато по-късно е взета наложително след позволение на дежурен арбитър. При осъществен медицински обзор върху меката тъкан на левия му крайник била открита лека рана и след направена превръзка е освободен. 

Подробности за случая оповестиха през днешния ден регионалният шеф на Министерство на вътрешните работи старши комисар Мартин Недялков, окръжният прокурор Ивелин Чафаланов и наблюдаващият прокурор и административен началник на Районната прокуратура Веселина Милушева.

По думите на окръжния прокурор с помощта на бързата реакция на полицейските чиновници не е позволено казусът да ескалира, а след намесата на Районната прокуратура са осъществени всички нужни процесуално-следствени дейности и причинителят е арестуван. Предстои с разпореждане на наблюдаващ прокурор първичното му 24-часово задържане да бъде продължено до 72 часа. По случая е формирано следствено дело по чл.269, ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР