На 02.12 в 19:00 в зала “Силует” на хотел Marinela

...
На 02.12 в 19:00 в зала “Силует” на хотел Marinela
Коментари Харесай

Премиера на стихосбирката “Огърлица от разЛОМени слова”

На 02.12 в 19:00 в зала “Силует” на хотел Marinela Sofia се състоя формалното показване на стихосбирката “Огърлица от разЛОМени слова”.

Събитието бе проведено от домакините - хотел Marinela Sofia, Съюзът на българските писатели, Агенцията на хора с увреждания в България, Община Лом и Дружество “Будители” в област Монтана.

Литературният алманах “Огърлица от разЛОМени слова” е събрал произведения от първия народен лиричен конкурс за хора с увреждания, който е основан за да даде опция за изява на хората с понижена продуктивност и тези, които ги поддържат. Събитието бе намерено от Милко Христов - основателят на състезанието и основателят на сборникът със стихове.

Той разгорещено благодари за финансовата поддръжка на спонсорите на стихосбирката - хотел Marinela и изрази желанието си състезанието да се разпространява на интернационално равнище да има още повече участници. След него думата взе ръководителят на Дружество “Будители”, литературният критик Юлий Йорданов.

Стефка Захариева - представител на Агенцията за хора с увреждания също поздрави основателите на сборника и изрази предпочитание, дружно с сътрудниците си, да се включат и да поддържат идващия план, обвързван с насърчаването на творчеството и поезията на хората с понижена продуктивност.

Ангелина Ангелова, ПР мениджърът на хотел Marinela Sofia, прочувствено благодари от свое име и от името на колежката си Радемила Немска - индивидът от екипа на хотела, съдействал най-вече за финансирането и поддръжката на плана.

Тя прочете приветствен адрес от зам. Министърът на труда и обществената политика доктор Султанка Петрова, която поздрави всички присъстващи във връзка осъществения креативен план.

Носителят на Европейска премия за литература, приетият стихотворец и публицист Калин Терзийски също изрази поддръжката си за проявеното творчество и съобщи, че без значение от своите белези и разнообразни неспособности - хората не трябва да се разделят и би трябвало да употребяват изкуството, с цел да се показват.

В края на формалната част, носителите на първите места в поетичния конкурс Маргарита Мартинова, Петя Хантова и водещата Анжела Борисова прочетоха свои стихове пред разчувстваната аудитория и дадоха обещание да се съберат още веднъж следващата година - за представянето на втори лиричен алманах, a художниците Милко Тодоров и Десислава Тивчева, илюстрирали книгата, безплатно подариха свои картини на домакините от хотел Marinela Sofia за щедрост.

--
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР