На 02.11.2022. около 18,30 ч., в гр. Лясковец е настъпил

...
На 02.11.2022. около 18,30 ч., в гр. Лясковец е настъпил
Коментари Харесай

Разследват катастрофата с починало дете в Лясковец

На 02.11.2022. към 18,30 ч., в гр. Лясковец е настъпил пътен случай, при който 31-годишен мъж от гр. Лясковец, управлявайки лек автомобил „ Тойота “ блъска 11 – годишно дете с велосипед, в резултат на което детето е умряло на място.

По този мотив от проверяващ служител на реда при районно управление (на МВР) – Горна Оряховица е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата – закононарушение по чл.343, алинея 1, б. „ в “ от Наказателен кодекс.

Разследването се води под наблюдението на Окръжна прокуратура-Велико Търново. Извършени са неотложни следствени дейности – оглед на местопрестъпление с присъединяване на дежурен прокурор, разпитани са очевидци, назначени са експертизи. Водачът на автомобила е тестван с механически средства за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като резултатът и на двете е негативен. Дал е и кръвна проба, която е изпратена за лабораторно проучване за съществуване на такива субстанции.

След разбор и преценка на събраните на този стадий доказателства, е преценено от страна на наблюдаващия прокурор, че са налице задоволително данни за привличане на лидера като обвинен за осъщественото от него закононарушение по чл.343, алинея 1, б. „ в “ от Наказателен кодекс – за това, че не е извършил задължението си да понижи скоростта и при зародилата заплаха за придвижването да спре, с което по несъобразителност е предизвикал гибелта на 11-годишното дете. Предвид чистото му правосъдно минало и липса на нарушавания като лидер, както и останалите условия по случая, му е взета мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 1000 лева, както и насилствени ограничения “временно лишаване на свидетелството за ръководство “ и „ възбрана за овакантяване на рамките на Република България “.

В рамките на следствието ще бъдат тествани и изяснени всички фактори по отношение на пътната сигурност, в това число инфраструктурата /настилка, маркировка, осветление/, както и дали същите са съдействали за настъпването му, като при съществуване на причинна връзка и позволени нарушавания от страна на длъжностни лица, ще им бъде потърсена наказателна отговорност.

Изясняването и работата по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР