На 02.10.2017 г. от 13.00 ч. ще се проведе проверка

...
На 02.10.2017 г. от 13.00 ч. ще се проведе проверка
Коментари Харесай

Тестват сирените за предупреждение при бедствия във Врачанско

На 02.10.2017 година от 13.00 ч. ще се организира инспекция на техническото положение на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на популацията при бедствия и въздушна заплаха. Тестът ще се организира в 30 – километровата зона за неотложни защитни ограничения на АЕЦ „ Козлодуй “ и в 10-те общини от област Враца с избрани акустични сигнали и гласови известия. Целта на тренировката е инспекция на техническото положение на системата, добитите умения от длъжностните лица за работа с нея и образование на популацията за различаване на сигналите, предавани от акустичните сиренни устройства.
Областният шеф Малина Николова със свое писмо е уведомила Регионалното ръководство на образованието – Враца за нуждата от набелязване на ограничения за недопускане на стресови обстановки за децата в детските градини и ясли, както и за учениците в учебните заведения. Като част от нужните ограничения са осведоменост на шефовете на детските и образователни заведения и инструктаж на педагогическия състав за осъществяване на образование в подобаваща форма. Информирано е управлението на Електроразпределителното дружество в района за провежданата подготовка за да не се прави планова профилактика на 02.10.2017 година за времето до привършване на теста и обезпечаване на непрестанно електрозахранване на обектите, в които има инсталирани сирени в дните преди и по време на тренировката.
Националната система за ранно предизвестие и обявяване на популацията се тества два пъти годишно в първия работен ден на месеците април и октомври.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР