На 02.04.2022г в Тарнов, Полша нашият каратека в кат.85 кг

...
На 02.04.2022г в Тарнов, Полша нашият каратека в кат.85 кг
Коментари Харесай

Шихан Валери Димитров с 21-о европейско злато

На 02.04.2022г в Тарнов, Полша нашият каратека в кат.85 кг при мъжете съумя за поредна година да се наложи над своите противници и да завоюва златния орден.

Валери, който единствено преди седмица получи званието Почетен жител на Пловдив, победи представител на домакините в първи кръг, на Испания във втори, на полуфинала преодоля Унгарец, а на финала се изправи против литовеца Juras Sokolovas.

Очевидно бе, че младият 26 годишен литовец се бе подготвил сносно за Валери. Използвайки заучени техники и комбинации се опитваше да наруши играта на Валери и с присъщия за литовците актив в последните 30секунди се надяваше на победа. Опитът на Валери, тактическият метод и  огромният военен дух способстваха за следващия приз на нашия шихан.

България завоюва и бронзов орден в дисцплината ката отборно. Шихан Христо Терзиев, сенсей Лъчезар Димитров и сенпай Сияна Стратиева съумяха да извоюват третото място.

Другите наши представители се показаха почтено, само че не съумяха да стигнат до призовата тройка.
* Сияна Стратиева/кат.50кг/ – отпадна в първа среща от представителка на домакините. * Йоана Терзиева /кат.55кг/ – отпадна от Хърватка, която в следствие стана и вицеевропейска шампионка. * Иванка Попова /кат.65кг/ – победи в първа среща представителка на Белгия, само че отпадна на 1/4 край от унгарка / Berta Szalay/, която в следствие стана и  Европейска шампионка в кат.65кг. * Цветан Урумов / кат.75кг/ – победи представител на Латвия и Литва, само че отпадна на 1/4 край от грузинец. * Калоян Ташев / кат.85кг/ – побеждава първа среща каратека на Германия,но отпада на 1/4 край от Азербайджан. * Борислав Байчев /кат.95кг/ – побеждава първа среща грузинец и отпада на 1/4 край от маджарин, който става и вицеевропейски първенец в кат.95кг. Благодарности на целия колектив от  състезатели, треньори, съдии и последователи, които способстваха за триумфа на българските лъвчета в Полша и не на последно място към всички тези в България, които по един или различен метод помогнаха каратеките ни да стигнат до там. УС!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР