На 01.08.2021 г. (неделя), по случай Деня на железничаря, от

...
На 01.08.2021 г. (неделя), по случай Деня на железничаря, от
Коментари Харесай

ДП НКЖИ и Клуб „Железопътен моделизъм България“ организират Ден на отворените врати

На 01.08.2021 година (неделя), по случай Деня на железничаря, от 12.00 до 16.00 ч., Директива за птиците НКЖИ и Клуб „ Железопътен моделизъм България “ провеждат Ден на отворените порти на пространствата на клуба на Централна гара – София (западна страна, партер).

В клуба са изложени модели на български преносим състав - парни локомотиви серии 13, 14, 15, 16 и други, дизелови и електрически локомотиви серии 04, 46, 52, 55 и най-новата облага на българските жп моделисти - модел на електрически локомотив серия 42 " Ламинатка ". Моделите се движат върху макети, пресъздаващи българска железопътна инфраструктура - гарите Плевен, Алдомировци, Вакарел, Гавраилово и други в мащабите ТТ и НО, и типична немска гара и ландшафт в мащаб N.

Посетителите ще могат да прегледат изложените макети и да ръководят макетите на влакове.

Гостите ще могат да пускат и собствен преносим състав на клубните макети, при изискване че колелата на моделите са почистени.

Деца под 14-годишна възраст ще се позволяват единствено с компаньон.

Носенето на маски в клубните пространства е наложително!

При нужда, достъпът до клубните пространства ще бъде контролиран, с оглед недопускане на претъпканост в тях.

-----------------------------------------------------------------

По традиция, от средата на предишния век, професионалният празник на българския железничар се отбелязва в първата неделя на месец август. Изборът на деня е повлиян от обстоятелството, че при започване на август 1888 година железопътната линия Цариброд – София – Белово е открита за употреба и откупуването на жп линията Русе-Варна от страната. През същата година е подписан декрет, с който е основана нова държавна компания – Български железници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР