Н овата седмица започва с предимно слънчево време. След обяд,

...
Н овата седмица започва с предимно слънчево време. След обяд,
Коментари Харесай

Новата седмица започва със слънце, кога ще вали

Н овата седмица стартира с най-вече слънчево време. След обяд, основно над Северозападна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали временен дъжд. Ще има и гръмотевици. Максималните температури ще бъдат сред 23 и 28 градуса, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа до сдържан югозападен, в Дунавската низина – западен вятър. През нощта против вторник вятърът от запад-северозапад ще се усили, а от север на юг в доста региони от страната ще превали дъжд, в Северна България – повече като количество.

Над Черноморието

ще бъде най-вече слънчево. След обяд на обособени места, основно по северното крайбрежие, ще превали временен дъжд. Ще духа слаб западен, след обяд – юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са 19-25 градуса. Температурата на морската вода е 13-17 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините

ще доминира слънчево време, след обяд – с купеста и купесто-дъждовна облачност, и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа сдържан, по най-високите върхове на Рила и Пирин - мощен до плевел вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 17 градуса, на 2000 метра – към 10.

Във вторник

ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър и температурите в Северна България ще се намалят. Все още тук-там в Южна България и крайните източни региони ще има валежи, в Родопите – съпроводени с гръмотевици, само че ще са в развой на прекъсване, а от север и облачността ще се раздира и ще понижава.

В сряда

денят ще стартира със слънце, само че още към обяд над западните региони, по-късно и над останалата част от страната ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Северозападният вятър ще отслабне, захлаждането ще обхване и Южна България.

В четвъртък

вятърът от северозапад още веднъж ще се усили и с него ще нахлуе още студен въздух. Облачността ще е по-често забележителна, към и след обяд купеста и купесто-дъждовна и още веднъж ще има валежи, тук-там с гръмотевици. Дневните температури в доста региони ще остават под 20 градуса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР