Н ов предмет в училище - децата ще се учат

...
Н ов предмет в училище - децата ще се учат
Коментари Харесай

Нов предмет в училище - хигиена и сексуална култура

Н ов предмет в учебно заведение - децата ще се учат на хигиена и полова просвета. Това е заложено в Плана за възобновяване.

По-малките ще бъдат обучавани по какъв начин да мият ръцете си и да съблюдават хигиена, а по-големите ще се срещат с вредите от алкохола и цигарите. И още - в Плана за възобновяване на страната е записано, че "едва в 11-12 клас българските младежи ще се учат на партньорство и родителство ", споделя в репортажа си.

В претекстовете за въвеждането на предмета се показва, че през последните 10 години у нас се следят тревожни трендове при подрастващите - рисково полово държание, корист с психоактивни субстанции и опиати.

Идеята е от дребни учениците да се научат да водят здравословен и екологичен метод на живот. Предвидено е предметът да се учи от първи до 12-ти клас.

За Никол и Ева здравните уроци не са нещо ново. Сестрите са ученички в Чикаго, където предметът от години е част от наложителната образователна стратегия.

Освен за измененията през пубертета, учениците научават и по какъв начин да се грижат за здравето си.

В националния ни проект е заложено децата от начален стадий да натъртват на основаване на хигиенични и хранителни привички, а по-големите, от 11 и 12 клас - на половата просвета и рисковете от цигарите и алкохола. Подобна била програмата и в Щатите, споделя майката на Никол и Ева, която е преподавател в Чикаго.

"Сега, на тази възраст, всичко е забавно, любопитно. Децата би трябвало сами да преценяват дали в действителност желаят да вършат това нещо, а освен тъй като би трябвало да са забавни и да са доста "cool ", както споделят, непременно ", счита Радостина Григорова.

Според специалисти пандемията от ковид е посочила образно потребността от по-добра здравна просвета.

"Ще се увеличи сериозното мислене. Виждаме какво се случва около акцията с имунизацията. У нас един от огромните проблеми е предварителната защита, а тъкмо такива предмети целят предварителна защита, която с изключение на човешки животи, може да спести и чисто финансов и стопански запас за страната ", счита Петър Вълков.

"Българското учебно заведение не дава отговор на потребностите на децата да имат житейски умения, а множеството учители не са готови да дават тези познания ", се споделя още в проекта. Самите учители настояват, че могат да се оправят, в случай че имат добре написани насоки.

"Едно структурирано познание, или пособие, или образователен предмет, в който да се приказва за всичките техни проблеми - проблемите на учениците. За да няма свободни тълкувания. Всеки преподавател би могъл да способства на база на своите познания и обща просвета ", счита Антоанела Славейкова. Нещо, което и в този момент се случвало в часовете на класния.

По промяната ще работят взаимно от здравното и от просветителното министерство - като измененията ще влязат в Закона за предучилищното и учебно обучение.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Между предприемачи: - Казват, че рейтингът на висшето обучение пада! - Така е! В моята компания с висше обучение са единствено чистачката и пазачът! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.Последни@CormacMcCrthy имаше 48 000 почитатели, измежду които и Стивън КингСъпредседателят на " Демократична България " не взе участие в срещата с " ИТН " от през днешния ден " Няма организъм, който да не може да бъде инфектиран с вирус " Мечтите са за сбъдванеНяма заплаха за хората, твърдят от МВРВ някои страни има странни и даже нелогични закониСериалът " Властелинът на пръстените " ще излезе на екран през септември 2022 г.Резултатите идват от 11 области на странатаВредителят се храни с над 300 растителни видаИзберете своя любимец на уеб страницата на https://greatmonday.bgЗадържан за закононарушението е 48-годишен бизнесменДостъп до магазините, питейните заведения, заведенията за хранене или банките ще имат единствено лицата, които показват документи за ваксинацияБългария ще получи транш от 859 млн. специфични права на тиражВижте по какъв начин да си го приготвите
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР